26 Haziran 2013 Çarşamba

Photoshop CS4'te İmza Ekleme

Photoshop CS4'te İmza Ekleme


Photoshop CS4'te fotoğraflara imza eklemek için öncelikle bir dropplet oluşturmak gerekiyor. Dropplet oluşturduktan sonra fotoğraflarınıza kolayca imza ekleyebileceksiniz.

-Dropplet oluşturmak için öncelikle Action oluşturmanız gerekiyor. Bunun için de klavyenizden ALT+F9 Tuşlarına basıp Action Panelinin görünür olmasını sağlayın. Panelin altında 'Create New Action butonuna basarak Action'a bir isim vererek 'Record' butonuna tıklayın.

-Daha sonra araç kutusundan Type Tool aracını seçerek imza metninizi giriniz. Yazıyı yazdıktan sonra CTRL+A tuşlarına basarak tüm yazıyı seçip, yazıyı özelleştirebilirsiniz.


-Ayarlamaları ve özelleştirmeleri yaptıktan sonra Layers paneline dönerek imzanızın duracağı yeri ayarlayın. Daha sonra CTRL+T tuşlarına basarak metnin şeklini değiştirebilirsiniz.


-Layers panelindeki imza layerinin üzerine sağ tuçu tıklayıp Blending Options yazısına tıklayım yazınıza efekt verebilirsiniz.

-File/Save As diyerek fotoğrafınızı yeni bir klasör açıp oraya kaydedin.
-Tekrar ALT+F9 yaparak Action'u durdurun.
-İmzanızı Dropplet haline getirmek için ise Fİle/Automate/ Create Dropplet seçeneğine tıklayın.
-Choose'den kaydetmek istediğiniz yeri seçin ve dropplete isim verim Save butonuna tıklayın.


-Photoshop'u simge durumunda küçültüp İmza eklemek istediğiniz tüm resimleri bu kaydettiğiniz Droppletin üzerine sürükleyip bırakın.
-Ve tüm fotoğraflara ayarladığımız imzalar eklenmiş oldu.



0 yorum :

Yorum Gönder