26 Haziran 2013 Çarşamba

Adobe’un Creative Cloud olarak kullanıcılara sunduğu pakette fotoğraf, video, ses ve tasarım için bir çok masaüstü uygulama bulunuyor.
Geçen ay Los Angeles, Adobe MAX konferansında piyasaya çıkacağı duyurulan Creative Cloud güncelleştirmeleri resmi olarak kullanıma açıldı.
Adobe’un Creative Cloud olarak kullanıcılara sunduğu pakette fotoğraf, video, ses ve tasarım için bir çok masaüstü uygulama bulunuyor.
Photoshop CC bir çok yenilik sunuyor. Yenilenen ve eklenen araçlar, özellikler şöyle:
Fotoğraf çekerken düşük perde hızı ya da elimizin titremesinden kaynaklanan bulanık fotoğrafların kurtarılmasını sağlayabiliyoruz. Titreşim azaltma özelliği ile hareketin yönü analiz edilerek, fotoğraftaki netliğin yeniden kazanılması sağlanıyor.
Fotoğrafların netleştirilmesi için geliştirilen akıllı netleştirme özelliği ile analiz edilen fotoğraf bölgesel ihtiyaca göre farklı miktarlarda netleştirilip, noise ve parazitler minimuma indiriliyor.
Adobe Camera Raw 8′e üç adet yeni araç eklenmiş. ‘Advanced Healing Brush’ ile objeleri daha kolay ve hızlı şekilde yok edebiliyorsunuz. Oynama yapılan bölgedeki geçişler gayet başarılı ve fark etmek çok zor. ‘Radial Gradient’ ile fotoğrafa yapılan bölgesel renk ve ışık ayarlamaları Lightroom’daki gibi daha kolay ve hızlı şekilde kullanılabiliyor. ‘Upright Tool’ ise eğik kadraj ya da ufuk çizgisini düzeltmek için tek dokunuşla otomatik olarak fotoğrafı düzeltiyor.
* Camera RAW’da yapılan düzenlemeleri Photoshop’un içinde istenilen katmana uygulayabilme imkanı getirilmiş.
* Kaliteli baskı alabilmek için düşük çözünürlüklü fotoğraflar için ayrıntı ve netliği koruyarak ‘akıllı üst örnekleme’ özelliği geliştirilmiş.
* Daha önce Photoshop Extended’da bulunan 3B düzenleme ve görüntü analizi araçları da Photoshop CC’a eklenmiş.
* Photoshop CC ile direkt olarak portfolyo paylaşım sitesi  Behance‘e fotoğraflarınızı gönderebiliyorsunuz.
Adobe’un resmi web sitesinden 30 günlük deneme sürümünü ücretsiz olarak deneyebilirsiniz. Daha önceden Adobe Creative Cloud’a sahip olanlar bu güncelleştirmelere ücretsiz sahip olabilecekler. Farklı fiyat seçeneklerini ve kampanyaları buradan inceleyebilirsiniz.

0 yorum :

Yorum Gönder